Dataplace 5 jaar operationeel met 100% uptime

15-2-2011 is de datum dat de eerste gebruiker binnen Dataplace “live” ging. Nu, 5 jaar later, hebben wij de eerste doelstelling gerealiseerd, namelijk: een datacenter gebouwd door gebruikers voor gebruikers. Een datacenter waar klanten zorgeloos hun bedrijfskritieke ICT apparatuur kunnen onderbrengen en, waar halverwege vorig jaar de klanten in een klanttevredenheidsonderzoek ons al waardeerden met een rapportcijfer 8,5, we nu ook kunnen zeggen dat wij het bedrijfsmatig perfect gedaan hebben. Sinds dataplace operationeel is zijn heeft dataplace namelijk een uptime van 100% gerealiseerd. Dat is ons businessmodel. Zorgen dat het goedgeregeld is en blijft, maar ook dat wij dit positieve gevoel aan onze klanten meegeven.

Geschiedenis

Dataplace is ontstaan uit de negatieve ervaringen die Gerben van der Veen en Peter Batenburg hadden met diverse datacenters in Nederland. Zij waren zelf gebruikers van de grote datacenters en liepen hier dagelijks tegen problemen of beperkingen aan. In 2008 zijn ze gaan nadenken of het mogelijk was om zelf een datacenter te gaan bouwen wat voldeed aan hun eigen wensen. In 2010 zijn die plannen concreet geworden en is er gestart met de bouw van ons huidige datacenter. Tot in de details is er goed nagedacht over hoe een datacenter voor de gebruiker eruit zou moeten zien. Het voordeel is dat wij van scratch af aan zijn gaan ontwerpen en bouwen. Alle dont’s die in een datacenter naar voren zijn gekomen hebben wij omgebogen naar do’s voor een perfecte gebruikerservaring. In Februari 2011 is Dataplace operationeel gegaan en nu, 5 jaar later, blijkt dat deze visie zoals die in 2008 bedacht was, een groot succes is te noemen. Nog steeds werken wij elke dag keihard om de doelstelling van 100% uptime te realiseren.

De toekomst

We kunnen rustig praten van een sneeuwbaleffect sinds de opening van ons datacenter. In het begin zeiden veel klanten en relaties: “we willen het eerst maar eens zien dat jullie het goed geregeld hebben” of “bewijs het nu eerst maar eens”. Terechte opmerkingen en dat was voor ons de ultieme uitdaging en motivatie om het tegendeel te bewijzen. Positieve klanten waren en zijn nog steeds onze beste ambassadeurs. Zij vertellen graag over hun positieve ervaringen met Dataplace. Wij zijn onze klanten daar ook erg dankbaar voor. Op het moment dat er wat te vieren valt dan doen wij dit graag met onzen klanten. Onze beste ambassadeurs hebben daarom op 15 februari j.l. een lekkere taart ontvangen om de 5 jaar 100% uptime met ons te vieren.

De toekomst ziet er uitdagend uit. Wij zijn zeer concreet nieuwe plannen aan het maken voor Dataplace 2 en hopen u hier binnenkort meer over te kunnen vertellen. Wilt u met eigen ogen eens zien hoe Dataplace het verschil maakt? Laat het ons weten dan maken we een afspraak!

Over Paul Faas

LinkedIn
Internet, datacenter services, accountmanager bij Dataplace, voetbal, crossfit and having fun!