Volledig redundante infrastructuur

Onze moderne datacenters zijn Tier III geclassificeerd en onze locatie in Utrecht is op het design zelfs gecertificeerd. Wij voldoen daardoor aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen. Vanaf het allereerste idee zijn de datacenters van Dataplace gebouwd als een echt datacenter met maar één doel: uw IT omgeving zo goed, veilig en betrouwbaar mogelijk te kunnen huisvesten. Alle essentiële onderdelen van onze datacenters, zoals de snelle internetverbindingen, stroomvoorziening, koeling, brandpreventie en monitoringsystemen, zijn daarom allemaal dubbel uitgevoerd. Door deze volledig redundante infrastructuur, de hoge stroom- en koelcapaciteit, alsmede de hoge vloerbelasting zijn onze datacenters uitermate geschikt voor high density hosting of housing oplossingen.

Hoge garanties voor beschikbaarheid door onze Tier III geclassificeerde datacenters

Wie een datacenter heeft, wil garanties voor de beschikbaarheid ervan kunnen aantonen. In de Verenigde Staten zijn hiervoor Tier-classificaties ontwikkelt. Deze moeten de diverse gradaties van beschikbaarheid garanderen. Tier-classificaties zijn verschillende classificaties van redundantie. Hoe hoger de classificatie is, hoe beter de beschikbaarheid van de installatie zal zijn. In de Tier III classificatie wordt voor de redundantie van de installaties en componenten uitgegaan van het volgende:

  • De stroomvoorziening dient te beschikken over een tweetal NSA’s, tweemaal een UPS en twee voedingen naar de racks. Dataplace is volledig N+1 en heeft op de genoemde onderdelen meer dan voldoende redundantie ingebouwd.

De datacenters van Dataplace bieden u daarmee een uptime van 99,982%. Onze datacenters geven u daarmee de garantie voor een veilig onderkomen van uw bedrijfskritische IT infrastructuur.