Verhuizen en Migreren

IT is voor bedrijven en organisaties van levensbelang. Geen werkende IT-omgeving heeft tegenwoordig grote gevolgen, veelal liggen alle werkzaamheden van uw organisatie al vrijwel direct stil. Het altijd beschikbaar zijn van uw IT omgeving lijkt vanzelfsprekend, maar continuïteit is en blijft een enorme uitdaging. Als u dit zelf “on premise” beheert dan stelt dit hoge eisen aan uw infrastructuur, het beheer van deze infrastructuur en de technische kennis van uw mensen. Door uw IT-omgeving te outscourcen naar ons datacenter in Rotterdam of Utrecht wordt u verzekerd dat u de beschikbaarheid en continuïteit van uw IT-omgeving op het hoogst mogelijke niveau brengt.

Een migratie naar onze datacenters

Een migratie is vaak niet een klus waar de systeembeheerder of IT afdeling op zit te wachten. Het komt nooit uit en er is altijd te weinig tijd. Daarnaast is het compleet verhuizen van een IT-omgeving voor vele ook niet een dagelijkse bezigheid. Dat geldt wel voor onze datacenterspecialisten. U kunt daarom altijd bij ons terecht als u wilt of overweegt te verhuizen naar één van onze datacenters. Onze ervaring en kennis uiteengezet in procedures, projectmanagement, handjes en een concrete planning helpen u te ontzorgen. Onze expertise en ervaring maakt dat elke oplevering tot nu toe volledig volgens planning is gelopen, elke planning en inhuizing van onze klanten is daardoor gehaald. Verhuizen naar Dataplace kan 24/7 en 365 dagen per jaar. Deze service brengt geen extra kosten met zich mee, want voor ons is dit standaard. Overweegt u de stap naar ons datacenter? Neem dan contact op met een van onze datacenterspecialisten.

Vijf punten die van belang zijn bij een migratie naar een datacenter

  1. De reputatie. Heeft het datacenter vaak te kampen met storingen, en hoe open is men daar over? Is het aangesloten bij de DDA branche organisatie? Wat zeggen anderen over het datacenter?
  2. Een carrier neutraal datacenter geniet de voorkeur. Carrier neutrale datacenters geven maximale flexibiliteit als het gaat om de keuze voor bijvoorbeeld hardware, internetdiensten en bekabeling.
  3. Koelingscapaciteit. Kan het datacenter voldoende koeling leveren voor uw apparatuur?
  4. Breng alle kosten in kaart. Niet alleen voor capaciteit, maar ook aanvullende diensten en services.
  5. Financiële stabiliteit van het datacenter. Dit moet inzichtelijk zijn, want een faillissement kan grote problemen opleveren voor de continuïteit van de uitbestedende organisatie.

 

Deze vijf punten komen voort uit het artikel: "Migratie naar het datacenter: het juiste datacenter kiezen" dat te lezen is op datacenterworks.nl. Hier wordt dieper ingegaan op waar u zoal op dient te letten en waarom de stap naar een datacenter de juiste stap is. Belangrijke aanvulling die wij u willen meegeven, bezoek het datacenter. Ook tussen datacenters onderling zitten veel verschillen, meer dan u wellicht verwacht. Wilt u ons datacenter bezoeken? Prik dan een datum voor een vrijblijvende rondleiding met een van onze datacentersspecialisten.