Dataplace, een volledig carrier neutraal datacenter

Als datacenter voert Dataplace bewust een volledig carrier-neutraal beleid. Het maakt ons volledig onafhankelijk van elk netwerk en/of leverancier. Een carrier die binnen Dataplace aanwezig wil zijn om vanuit ons datacenter haar diensten aan uw organisatie aan te bieden wordt daarom ook altijd verwelkomd. Dataplace is voorzien van een tweetal fysiek gescheiden meet-me-rooms tracés. Wilt u als carrier meer informatie over het ontsluiten van Dataplace op uw eigen netwerk? Neem dan contact met ons op.

In de extra beveiligde meet-me-room kunnen carriers hun glasvezelverbindingen of glasvezelkabels rechtstreeks ons datacenter binnenbrengen. De plek waar netwerk- en telecommunicatiebedrijven een verbinding tot stand brengen met onze klanten. Een open marktplaats voor diverse netwerk- en connectiviteitsdiensten die naar keuze ingekocht kunnen worden bij de verschillende leveranciers. Zo beschikt u altijd over toegang tot de IP-services van meerdere carriers.

De voordelen van ons carrier neutrale beleid

Dataplace heeft geen rol in het leveren van internetconnectiviteit aan u als eindgebruiker, maar faciliteert een marktplaats in netwerk- en connectiviteitsdiensten. Via deze marktplaats beschikt u over de volgende voordelen:

 • Vrijheid

  Vrijheid in de keuze van een aanwezige carrier o.b.v. uw internetconnectiviteitswens of geografische vereisten.

 • Prijs-kwaliteit

  Kies voor de best presterende netwerken tegen de voor u juiste prijs.

 • Redundante connectiviteit

  Beschikking over een volledig redundante hoogwaardige internetverbinding tegen relatief lage kosten

 • Flexibiliteit

  Veranderende behoeftes maken een overgang van carrier of aansluitingen bij meerdere carriers altijd mogelijk