Dataplace koppelt met het NL-ix netwerk

3-12-2010: Dataplace B.V. heeft onlangs een overeenkomst getekend met Netherlands Internet Exchange B.V. (NL-ix). Dataplace wordt zodoende een Point Of Presence (POP) van NL-ix. Hiermee komt het netwerk van NL-ix beschikbaar voor klanten van dataplace.

NL-ix is een Nederlandse Internet Exchange met inmiddels ruim 260 leden en meer dan 40 locaties in heel Nederland. Via het netwerk van NL-ix kunnen partijen onderling internetverkeer met elkaar uitwisselen (peering) en eenvoudig verbindingen leggen tussen verschillende datacentra. Dataplace wordt in februari 2011 als nieuwe NL-ix locatie toegevoegd.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, verklaart: “Dataplace is een carrier neutraal datacenter, hetgeen door de komst van NL-ix wordt bevestigd. Door de aanwezigheid van NL-ix kunnen onze klanten eenvoudig en tegen geringe kosten een nieuw netwerk aanleggen in dataplace of hun reeds bestaande netwerk uitbreiden naar dataplace.” Ook Jan Hoogenboom, CEO van NL-ix, is enthousiast over de samenwerking: “Dataplace wordt een van de grootste datacenters in Zuid-Holland. Door onze samenwerking kunnen wij nu ook aan de klanten van dataplace onze connectiviteitsoplossingen aanbieden, hetgeen een mooie uitbreiding van onze Nederlandse dekking is.”

Over Dataplace
Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en is van alle gemakken voorzien. De eerste fase van het datacenter zal vanaf februari 2011 operationeel zijn. Als de tweede fase gereed is, heeft dataplace een datavloer van ongeveer 1.800 m2. Hierin kunnen ongeveer 800 serverracks geplaatst worden. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.

Over NL-ix
De Nederlandse Internet Exchange (NL-ix) heeft het hoofdkantoor in Den Haag, en opereert een van werelds grootste Internet Exchanges met meer dan 260 leden. Op haar hypermoderne netwerk biedt NL-ix ISP's, carriers en andere grote Internet gebruikers de mogelijkheid om onderling telecommunicatie verkeer uit te wisselen, of andere transmissie services af te nemen, en dit in meer dan 40 datacenters door heel Nederland. Voor meer informatie: www.nl-ix.net.