Dataplace en Datacenter Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst

Dataplace en Datacenter Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking faciliteert nieuwe oplossingen op het gebied van twinning en ultra redundantie

Alblasserdam/Rotterdam – 10 december 2014: Dataplace, het modernste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft recentelijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Datacenter Rotterdam. Deze samenwerkingsovereenkomst stelt beide datacenters in staat haar opdrachtgevers nog beter te bedienen en oplossingen op het gebied van “twinning” en ultra-redundantie aan te bieden.

Dataplace is een TIERIII ontwikkeld en ISO27001/ISO9001/ISO14001/BORG4 gecertificeerd datacenter dat duurzaam is ingericht. Bij veel van de klanten en opdrachtgevers van Dataplace ontstaat een groeiende behoefte naar een uitwijk- of twinninglocatie. Deze behoefte groeit door de extreme toename van data bij organisaties en de wens om ultra-redundant het ICT landschap in te richten.

“We zien de laatste tijd steeds vaker dat onder andere beursgenoteerde organisaties en zorginstellingen te maken hebben met audits waarbij het goed inrichten van een uitwijklocatie een belangrijk aandachtspunt is. Niet altijd zijn die zaken al voldoende geborgd. Door onze samenwerking met Datacenter Rotterdam, waar het eigen redundante glasvezelnetwerk tussen deze 2 locaties onderdeel vanuit maakt, worden we in staat gesteld om de behoeften van onze opdrachtgevers op het gebied van uitwijk en twinning in te vullen” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace.

Peter de Jong, Algemeen Directeur van Datacenter Rotterdam is blij met de wederzijdse samenwerking en verklaart:“De groei van Datacenter Rotterdam stelde ons een jaar geleden voor de keuze: gaan we een nieuw datacenter bouwen of gaan we samenwerken met andere datacenters. Dankzij het economische klimaat en de beschikbare hoogwaardige datacenter capaciteit werd de keuze eigenlijk voor ons gemaakt. Enkele maanden geleden hebben we het Twindatacenter gelanceerd in onze klantenkring. En ik mag zeggen: met behoorlijk succes, want de eerste klanten “twinnen” inmiddels in onze Twindatacenters. Gezien de grote belangstelling, gaan we er van uit, dat klanten zeker ook de keuze zullen gaan maken voor Dataplace als Twindatacenter. Kortom: onze klant is de grote winnaar.”

De overeenkomst tussen beide datacenters is groot. Niet alleen delen beide organisaties belangrijke kernwaarden, ook zijn beide organisaties op hetzelfde niveau ingericht voor de dienstverlening en organiseren zij gezamenlijk evenementen waarbij opdrachtgevers proactief worden benaderd om te discussiëren over de mogelijkheden van twinning, uitwijk en redundantie. Heeft u hier ook behoefte aan? Neem dan contact op met één van de datacenters.

Over Datacenter Rotterdam
Datacenter Rotterdam biedt voorzieningen met de hoogst mogelijke kwaliteit en voldoet net als Dataplace aan TIERIII. Een garantie voor veiligheid en continuïteit. Datacenter Rotterdam is ISO27001: 2013 gecertificeerd en is in 2012 uitgeroepen door de EU tot één van de meest groene datacenters in Europa. Deze internationale erkenning was met name een gevolg van de innovatieve buitenluchtkoeling. Tevens vervult Datacenter Rotterdam de functie van Carrier Connectivity Center en is daarmee het knooppunt voor datacenters in de wijde omgeving.

Over dataplace
Dataplace is een modern regionaal TIER III datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is ISO27001 gecertificeerd en is carrier-neutraal. Sinds het voorjaar van 2011 is dataplace operationeel. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen en beursgenoteerde bedrijven gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.