Cogent Communications bouwt PoP (Point of Presence) in Dataplace

Alblasserdam, 13-01-2017: Internationale carrier Cogent Communications realiseert een onafhankelijke PoP binnen het carrier-neutrale datacenter van Dataplace in Alblasserdam. Cogent koos ervoor om het datacenter van Dataplace aan te sluiten op haar netwerk vanwege de groei die het Dataplace datacenter doormaakt. Cogent is geen onbekende speler in de markt. Zij is al actief met zo’n 50 eigen datacenters in Noord-Amerika en Europa en aansluitingen op meer dan 850 carrier neutrale datacenters. Door partnerships aan te gaan met regionale datacenters zoals Dataplace, wil Cogent haar marktaandeel vergroten, maar zeker ook bedrijven laten profiteren van de voordelen die een global speler te bieden heeft.

“We zijn zeer verheugd om een internationale volume partij als Cogent in onze datacenters te verwelkomen. Cogent is een toonaangevende partij waarmee we onze klanten de mogelijkheid bieden om aan te sluiten op het internationale netwerk van Cogent. We zijn enorm trots dat we een dergelijke internationale carrier bij ons datacenter hebben kunnen verwelkomen”aldus Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace.

Vruchtbare samenwerking
De klanten van Dataplace kunnen gebruikmaken van grote bandbreedtes die Cogent tegen een scherp tarief aanbiedt.“Ondanks dat wij tot de top vijf internetproviders van de wereld behoren, zijn wij een toegankelijke organisatie. Dit zien wij ook terug bij Dataplace. Een professionele partij die snel schakelt en waarbij de klanten centraal staan. Wij zijn erg blij om onze diensten binnen Dataplace te mogen bieden, het is een zeer modern energie zuinig datacenter en voor ons is dit een mogelijkheid om nieuwe klanten aan te sluiten op ons netwerk” aldus Elte Buringa, Global Account Manager Cogent Communications.

Over dataplace
Dataplace bestaat sinds 2010 en is in 2016 onderdeel geworden van de Eurofiber Group. Vanuit twee moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio Rotterdam en Utrecht worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Dataplace beschikt over de ISO9001:2008, ISO14001:2004 , ISO27001:2013 en ISO:50001 certificering en tevens over een NCP BORG4, NEN 7510 en ISAE-3402 certificering. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en de persoonlijke aandacht voor klanten. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,5 als algemeen rapportcijfer.

Over Cogent Communicatons
Cogent Communications is een van ’s werelds grootste Tier1 internet service providers en biedt Internet-, Ethernet transport- en Colocation diensten aan in 200 groot stedelijke gebieden in Europa en Noord-Amerika en Azie. Het IP netwerk beslaat 41 landen. Cogent heeft wereldwijd meer dan 59.720 klantaansluitingen, bedient grote kabelaars, ISP’s, bekende content aanbieders, universiteiten, banken, overheidsinstellingen, en transporteert een aanzienlijk gedeelte van het wereldwijde internetverkeer. Voor meer informatie over Cogent: www.cogentco.com