Global Layer plaatst point-of-presence

4-02-2012: Global layer, gespecialiseerd in grootschalige wereldwijde IP diensten, heeft eind 2011 besloten haar dienstverlening uit te breiden en een point-of-presence te maken in Dataplace, het carrier neutrale datacenter in Zuid-Holland. Samen met de point-of-presence neemt Global Layer voor één van haar internationale klanten een volledige cold corridor af bestaande uit 38 19” racks, geschikt om 1500 fysieke servers te huisvesten en van datacenterfaciliteiten te voorzien.

Wesley Steehouwer, network architect bij Global Layer: “In mijn zoektocht naar een carrier neutral datacenter kwam ik in contact met Dataplace. Al bij ons eerste bezoek was het duidelijk dat wij hier onze klanten optimaal zouden kunnen bedienen. Dataplace is voor ons het ideale datacenter om  in onze groei te voorzien.”
Jelle Maes, managing director bij Global Layer: “Ons huidige datacenter had z’n grenzen bereikt, terwijl  wij graag door wilden groeien. We zijn daarom op zoek gegaan naar een geschikte partner die voldeed aan onze toch stevige kwaliteitseisen. De keuze is gevallen op Dataplace. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze keuze goed zal uitpakken voor het bedrijf Global Layer en haar veeleisende klanten.”

Gerben van der Veen, managing director van Dataplace, is verguld met de samenwerking: “Global Layer is een nieuwe speler op de markt die snel groeit. Hun kwaliteitseisen zijn door ons goed in te vullen en wij blijven Global Layer in de toekomst dan ook op flexibele wijze ondersteunen om hun groei te faciliteren. Als carrier neutraal datacenter is het tevens prettig dat we er naast NL-IX, Proserve, Eurofiber, Relined en KPN nog een onafhankelijke carrier bij hebben. ”