Het nieuwste en geavanceerdste datacenter van Nederland heeft haar deuren in Alblasserdam geopend en houdt ‘open huis’.

Alblasserdam – 22 maart 2011: Proserve heeft de deuren van haar dataplace inmiddels geopend. In de ontwikkeling van dit nieuwe datacenter, dat in de eindfase plaats biedt aan de huisvesting voor 32.000 fysieke servers, is rekening gehouden met de modernste eisen die heden ten dage van een datacenter worden geëist. Met de komst van dit grootste datacenter van Zuid Holland wordt het ondernemingsklimaat in de regio aanzienlijk bevordert. De komende maand biedt dataplace een ieder de mogelijkheid tot een rondleiding binnen dit bijzondere pand dat volledig draait op stroom  welke afkomstig is van windenergie. Gezien de hoge mate van beveiliging en geslotenheid voor het grote publiek van datacenters in het algemeen, is dit een unieke kans te noemen. 
 
Dat er vandaag de dag, voor het huisvesten van servers, een hypermodern en geavanceerd pand nodig is bewijst dataplace wel. Redundante internetverbindingen met belangrijke netwerken en internet-knooppunten zorgen ervoor dat de continuïteit wordt gewaarborgd. Met haar 42 camera’s, eigen dieselgeneratoren, 24 uurs monitoring, geavanceerd brand-blussysteem , geavanceerde koeling en vele andere veiligheidsfeatures is het pand een attractie op zichzelf. Ooit afgevraagd hoe het kan dat websites gewoon doordraaien in noodsituaties zoals stroomuitval? Na een rondleiding in dataplace heeft u het antwoord!
 
Gerben van der Veen, Managing Director van dataplace, verklaart: “Na een intensief bouwtraject zijn wij enorm verheugd dat dataplace inmiddels in gebruik is genomen en haar functie kan vervullen. De interesse voor ons datacenter is groot en een ieder die hier komt kijken is erg enthousiast. Inmiddels hebben diverse internet service providers en eindgebruikers, waarvoor het van het allergrootste belang is om 24x7 online te zijn, hun intrek genomen.”
 
Benieuwd naar alle faciliteiten die dataplace te bieden heeft en bent u geïnteresseerd in een rondleiding? Neem dan contact met ons op via 088-32 827 52 of info@dataplace.eu. Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.dataplace.eu.
 
Over dataplace
Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en is van alle gemakken voorzien. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.
 
Over proserve
Voor proserve is het van het grootste belang dat haar klanten altijd online zijn. Als kwaliteitsprovider is proserve gespecialiseerd in het leveren van betrouwbare zakelijke internetdiensten. Als professionele en meedenkende leverancier biedt proserve de beste oplossingen op het gebied van internettoegang, hosting-, virtualisatie- en datacenterdiensten. Voor meer informatie: www.proserve.nl