Breedband Drechtsteden rechtstreeks gekoppeld met dataplace

Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk rechtstreeks gekoppeld met datacenter dataplace

Professioneel en regionaal datacenter dataplace nu via het fijnmazige regionale glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden binnen handbereik

Alblasserdam – 24 oktober 2013: Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland en gevestigd in Alblasserdam, is inmiddels ontsloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden. Het fijnmazige netwerk stelt bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in staat om via dit glasvezelnetwerk gebruik te maken van de dienstverlening van het dataplace datacenter.

Het Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam. Het is een volledig open netwerk waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet (www.vitrumnet.nl) levert zowel point-to-point dark fiber verbindingen als volledig beheerde en belichte verbindingen en VLANs. Het regionale netwerk is gekoppeld met andere netwerken met een landelijke dekking waardoor zij zeer hoogwaardige verbindingen kan leveren.

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep ziet de direct koppeling met dataplace als een belangrijke stap in strategie en verdere ontwikkeling van het regionale glasvezelnetwerk. Juist door het regionale karakter van het datacenter en het glasvezelnetwerk ontstaat de mogelijkheid om zeer hoogwaardige en betrouwbare IT infrastructuren op te zetten en te outsourcen aan een datacenter. “Dataplace en Breedband Drechtsteden delen de visie van een open IT infrastructuur met maximale vrijheid voor de afnemers”, aldus van Helden.

Gerben van der Veen, Managing Director van dataplace, is blij met de aanwezigheid van dit netwerk binnen het datacenter van dataplace en verklaart: “Inmiddels zijn er een aantal organisaties die naar volle tevredenheid gebruikmaken van de koppeling met het Breedband Drechtsteden netwerk. Als datacenter zijn we daar zeer content mee. Keuzevrijheid voor een netwerkleverancier is van groot belang en Breedband Drechtsteden voorziet met haar kwalitatief hoogstaande regionale glasvezelnetwerk in een grote behoefte. We zijn blij dat zij ons datacenter ontsluiten en kijken uit naar een vruchtbaar vervolg op de goede samenwerking”.

Over dataplace
Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en is van alle gemakken voorzien en sinds het voorjaar van 2011 operationeel. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen en beursgenoteerde bedrijven gebruik van de dienstverlening van dataplace. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.

Over het Breedband Drechtsteden netwerk en VitrumNet
Het Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan vanuit een regionale samenwerking. Door de jaren heen is dit netwerk uitgebreid waardoor het nu onder het VitrumNet label de volledige regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam bedient. Uniek is het regionale karakter en de open structuur waardoor diensten en verbindingen onafhankelijk van elkaar staan. Dit garandeert maximale vrijheid en flexibiliteit in combinatie met een zeer hoogwaardige glasvezel infrastructuur. Het netwerk is met meerdere landelijke netwerken gekoppeld. Meer informatie: www.vitrumnet.nl.