PROXSYS voelt zich een echte klant bij dataplace

PROXSYS is gespecialiseerd in het aanleggen en beheren van ICT-netwerken voor de meest uiteenlopende organisaties. Het Gorinchemse bedrijf kent een veelomvattend maar overzichtelijk dienstenpakket en is regelmatig voorloper in de markt. Neem nou de private cloud. “Het is sinds kort een trend, maar het concept is voor PROXSYS niet nieuw. Al vanaf de oprichting in 2001 zijn we er mee bezig,” legt technisch directeur Erik Loef uit. PROXSYS gaat op alle fronten voor het beste van het beste en nam bij de keuze voor een datacenter ook geen genoegen met minder.

Klanten ontzorgen en langdurige relaties aangaan zijn twee speerpunten binnen PROXSYS. “Geen techniek en geen gezeur; daar staan we voor. We knopen geen systemen aan elkaar, maar bieden één systeem voor een complete ICT-omgeving. Je kan ons het beste typeren als een beetje doorgeslagen techneuten, we doen het liefste alles zelf en kopen zo min mogelijk in. Klanten zijn enorm afhankelijk van ons, maar vinden het juist fijn dat ze niet met veel verschillende partijen in contact moeten treden.” Toch besteedt PROXSYS de laatste jaren steeds meer diensten uit. “We kijken steeds meer over de schutting, op zoek naar de juiste partners waarmee we kunnen groeien en innoveren. Het voelt af en toe nog een beetje onnatuurlijk, maar zelf hebben we niet meer de capaciteit om alles zelf te doen.” Een goed voorbeeld is het serverbeheer. “We maken gebruik van datacenters in Amsterdam en de back-up stond bij ons kantoor in Gorinchem. Klanten vroegen terecht: ‘Waarom predikt PROXSYS dat we onze servers uitpandig moeten plaatsen, terwijl ze bij jullie ook gewoon op de werkplek staan?’. Door dat punt én omdat we de serverruimte vanwege groei dringend wilden omturnen in een vergaderruimte, besloten wij in 2012 om gebruik te maken van Dataplace.”

Parallellen met eigen visie

De criteria van Proxsys bij de keuze voor een datacenter waren helder: dichtbij huis, van alle gemakken voorzien en op en top veilig. “Binnen een straal van 20 kilometer van Gorinchem hebben wij ons georiënteerd op alle mogelijkheden. Dataplace kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Alles is nieuw en de uitstraling is top. Bij andere datacenters lijkt het vaak na één voet over de drempel wel of je 10 jaar terug in de tijd stapt, maar in Alblasserdam geldt eerder het omgedraaide.” Loef waardeert het ook dat Dataplace nooit klaar is en alles op alles zet om continu te blijven verbeteren. “Wat dat betreft zie ik parallellen met PROXSYS. Stilzitten en afwachten komt niet in ons woordenboek voor.” De klantbenadering van Dataplace was ook een doorslaggevende factor. “Bij andere datacenters wordt je gezien als één kastje van de 100.000 kastjes en behandelen ze je als een nummer. Bij Dataplace daarentegen voel ik me een echte klant. Overal wordt over nagedacht en alles is tot in de puntjes geregeld. Dat er de mogelijkheid is om kantoorruimte te huren zie ik eveneens als toegevoegde waarde. Dataplace is net zo perfectionistisch als PROXSYS, dus ik ben overtuigd van een langdurig samenwerkingsverband.”

In gesprek met